برای محصولات بیشتر کلیک کنید.
هیچ محصولی پیدا نشد.

نورپردازی سوله و کارخانه

نورپردازی کارخانه و سوله صنعتی

همانند سایر کاربری ها، برای روشنایی و نورپردازی کارخانجات و سوله های صنعتی، پارامترهای متعدد و گوناگونی وجود دارند. در این مجموعه ها زیبایی شناسیِ روشنایی و تجهیزات آن، برعکس سایر مکان ها از اهمیت کمتری برخوردار است. در فضاهای صنعتی، بالاترین درجه اهمیت در روند طراحی نورپردازی به  عملکرد نور و تامین روشنایی کافی برای فعالیتی است که در فضای مورد نظر انجام می شود. مخصوصا در کارخانه هایی که عمده فعالیت ها توسط نیروی انسانی انجام می شود. رنگ نور و کیفیت نور، محل و زاویه صحیح نصب تجهیزات، درجه حفاظت و تکنیک نورپردازی، از دیگر مشخصه های فنی بسیار مهم در نورپردازی صنعتی هستند. همچنین، طول عمر و عدم خرابی ادوات، خدمات پس از فروش، مصرف بهینه و هماهنگی با محیط از خصوصیات بسیارمهم محصولات مورد استفاده در نورپردازی کارخانه ها می باشند.

نورپردازی کارخانه و سوله

نورپردازی فضاهای مختلف کارخانه

از مراحل مقدماتی در روند نورپردازی همه ی کاربری ها، لیست کردن ریز فضاهای هر مجموعه و جمع آوری اطلاعات آن عرصه ها است. درهمه کاربری های تعدادی عرصه های اصلی وجود دارد که درهمه کاربری های مشترک هستند و همچنین دارای عرصه های سفارشی که بسته به درخواست کارفرما، مختص آن مجموعه است. مثلا همه رستوران ها با هر ابعادی و هرنوع غذایی که سرو می کنند، دارای آشپزخانه هستند ولی فضایی مثل اتاق سیگار عرصه ای است سفارشی که در بعضی رستوران ها به درخواست کارفرما می تواند وجود داشته باشد. اما معضلی که در کارخانه ها و سوله های صنعتی وجود دارد این است که معمولا فضاهای اصلی هر مجموعه دارای تفاوت های اساسی با کاربری های مشابه هستند. مثلا بسیاری از کارخانجات تولیدی دارای سالن تولید هستند اما قطعا ویژگی های فنی نورپردازی که در سالن تولیدی یک کارخانه خودرو مورد نظر است با مشخصات طراحی روشنایی سالن تولید کارخانه فرش متفاوت است.

چراغ ضد انفجار کارخانه ای و سوله ای

تمامی کارخانجات یک یا چند فضای اساسی دارند که کاربری اصلی مجموعه در آن صورت می گیرد. سایر ریز فضاها که در اکثر این مجموعه های صنعتی وجود دارند، عبارتند از نگهبانی، اتاق مدیریت، فضای ناهار خوری و استراحت، سرویس بهداشتی، رختکن، انبار و ... برای عرصه های نام برده شده، به کارگیری تجهیزاتی مانند فضاهای مشابه در سایر کاربری ها و با ویژگی های فنی همانند آنها مورد نظر است. چراغ های پنلی به صورت توکار یا روکار، چراغ های آویز، چراغ های خطی، روشنایی های ریلی و ... نمونه های پرکاربردی در اکثر فضاهای گفته شده است.

پارامترهای تخصصی درنورپردازی سوله و کارخانه

در سالن های اصلی فضاهای صنعتی، نورپردازی و انتخاب تجهیزات مورد نیاز دارای ویژگی های منحصر به فردی است که باعث شده است شرکت های تولیید کننده، یک شاخه جداگانه را به تولیدات چراغ های صنعتی اختصاص دهند. سوله ها و سالن های اصلی  مجموعه های صنعتی به صورت معمول دارای ابعاد بزرگتری مخصوصا در بُعد ارتفاع هستند. در راستای بهره وری بیشتر، عملکرد ایمن تر ماشین آلات ، بهبود کیفیت محصولات و جلوگیری از بروز حادثه، باید راه کارهایی برای استفاده بهینه از روشنایی در این فضاها درنظر گرفت. 

شدت روشنایی در فضاهای صنعتی (ILLUMINANCE)

 شدت روشنایی استاندارد در کارخانه ها و سوله های صنعتی، بسته به نوع کاری که در هر ایستگاه انجام می شود از حداقل 200 لوکس در محلی مثل پرس در کارخانه شیشه شروع شده و تا 1500 لوکس در بخش رنگرزی کارخانه پارچه نوسان دارد. 

شاخص نمود رنگ (CIR) و دمای رنگ نور در محیط صنعتی (COLOR TEMPRETURE)

شاخص نمود رنگ (CIR) با توجه به اینکه برای فعلی که در آن ایستگاه انجام می شود، اهمیت دارد یا خیر تعیین می شود. مثلا در کارخانه هایی که بخش رنگرزی دارند انتخاب چراغی با CIR بالا(بالاتر از 80)بسیار اهمیت دارد. 

رنگ نور (COLOR TEMPTURE) برای اکثر عرصه های کارخانه ها، رنگ نور سفید(مهتابی) پیشنهاد می شود چون، این طیف رنگ نوری مانع از خستگی و خواب آلوگی کارگران می شود. ولی در بخش هایی مثل اداری، غذاخوری و استراحت، استفاده از طیف رنگ نور طبیعی یا گرم هم پیشنهاد می شود.

انواع چراغ جهت نورپردازی سوله و کارخانه

خیرگی (GLARE) و محل نصب چراغ در سوله و کارخانه

محل نصب و زاویه چراغ ها با توجه به ارتفاع محل تعیین می شود. در مورد محل و زاویه نصب درنظر گرفتن عدم خیرگی پارامتر بسیار مهمی محسوب می شود، مخصوصا در            ایستگاه های کاری که نیاز به دقت بالا می باشد و یا کار با دستگاه های پرخطر، مثل دستگاه برش چوب. چراغ های صنعتی معمولا در ساختار بدنه خود دارای رفلکتور هستند تا بتوانند نور را به صورت متمرکز تر بازتاب دهند. حضور رفلکتور یکی از راهکارهای جلوگیری از مفهوم خیرگی است. از دیگر راه حل ها استفاده از چراغ با لامپ COB است چون خیرگی در تکنولوژی این لامپ نسبت به هم خانواده خود یعنی لامپ SMD کمتر است.

درجه حفاظت (IP) چراغ های صنعتی

درجه حفاظت نیز از ویژگی های بسیار مهم در فضاهای صنعتی است. استفاده از تجهیزاتی که حداقل درجه حفاظت 65 دارند به علت حضور ذرات معلق  در بعضی از کارخانه ها مثل مجموعه هایی که دارای بخش تراش کاری هستند، یا کارخانه هایی که دارای بخش ریخته گری با مواد مذاب هستند به علت حرارت بالای محیط استفاده از چراغ های ضد انفجار و ضد حرارت تاکید می شود. البته لازم به ذکر است که چراغ های ضد انفجار به غیر از ساختار ایمن نسبت به ذرات و رطوبت باید دارای ویژگی ضد لرزش هم باشند.

نورپردازی کارخانه و سوله با پروژکتور

ویژگی های عمومی در نورپردازی کارخانه و سوله

همانطور که پیش تر گفته شد ویژگی های دیگری  مثل شدت نور بالا و در عین حال مصرف پایین، طول عمر بالا، خرابی کمتر، تعمیر و تعویض در مرحله انتخاب تجهیزات نورپردازی کارخانه ها اهمیت دارند. در سال های دورتر بیشترین تکنولوژی لامپ هایی که مورد استفاده قرار می گرفتند، لامپ های گازی بود، اما نسل جدید که ال ای دی ها (LED) محسوب می شوند به علت داشتن خصوصیات بهتر از لامپ های گازی در حال حاضر پر استفاده تر هستند. هزینه خرید چراغ های LED در ابتدا به نسبت نسل قبلی بیشتر است اما، در طولانی مدت برآیند هزینه مصرف انرژی و خرابی ادوات گازی به مراتب بیشتر است. بنا بر نتیجه تحقیقاتی این هزینه ها تا 40 برابر تامین تجهیزات مدرن و به روز است.

شما می توانید برای خرید تجهیزات نورپردازی کارخانه و سوله و یا مشاوره خرید چراغ نورپردازی سوله و نورپردازی کارخانه در بخش درخواست پروژه، نوع پروژه مورد نظرتان را انتخاب کرده و شماره تماس خود را قرار دهید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

ادامه مطلب
سوالات متداول

فروش ویژه

تلفن تماس

یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتم‌های محبوب ایجاد کنید.

ورود به حساب کاربری