برای محصولات بیشتر کلیک کنید.
هیچ محصولی پیدا نشد.

نورپردازی رستوران و کافی شاپ

نورپردازی رستوران، کافی شاپ و کافه

نورپردازی، واژه ای که این روزها زیاد آن را می شنویم و می تواند از عوامل تعیین کننده در دکوراسیون و طراحی محیط های داخلی و خارجی باشد. اگر توجه کنید در هر فضایی وجود نور مناسب و جذاب از اهمیت خارق العاده ای برخوردار است و می تواند آن محیط را برای شما به حالت های مختلف تغییر دهد به طور مثال نورپردازی ملایم با نورهای گرم در یک محیط به شما احساس آرامش می دهد و در طرف مقال ممکن است نورپردازی با نورهای رنگی و تند احساس هیجان و نشاط را در شما تقویت کند به همین دلیل در هر فضایی باید به نوع نورپردازی، رنگ نورهایی که استفاده می شود، چیدمان آنها و سایر المان های مرتبط توجه کرد.

نورپردازی رستوران

یکی از محیط هایی که برای ما اهمیت ویژه ای دارد رستوران، کافی شاپ یا کافه ای است که برای صرف غذا یا ساعاتی وقت گذراندن خارج از منزل انتخاب می کنیم. مبحث نورپردازی در هرکدام از این محیط ها از اصول خاص خود پیروی کرده و متفاوت است البته بستگی به نوع رستوان و یا فضایی که قرار است برای افراد ایجاد شود، دارد. در ادامه ابتدا به بررسی نورپردازی رستوران و سپس نورپردازی کافی شاپ و کافه می پردازیم.

نورپردازی رستوران

شما چه به عنوان شخصی که صاحب یک رستوران است و می خواهد از روش های مختلف برای تحت تاثیر قرار دادن مشتریان استفاده کند و چه به عنوان فردی که یک رستوران را برای جمع شدن با دوستان یا خانواده خود انتخاب می کند در هر دو حالت نورپردازی محیط برایتان حائز اهمیت می شود و می تواند در انتخاب شما و احساستان در آن مکان تاثیر گذار باشد.

در رستوران های مختلف از اصول متفاوتی برای نورپردازی استفاده می شود به طور مثال یک تکنیک این است که رستوران از نور کامل برخوردار باشد و کل سالن به صورت یکنواخت روشن شود. در تکنیکی دیگر نورپردازی محیط به صورت موضعی انجام می شود و فقط فضاهایی که نیاز به نور بیشتر دارند با المان های خاص نورانی می شوند و بقیه نقاط ممکن است به صورت محسوس تاریک تر باشند. انتخاب سبک نورپردازی رستوران در واقع تابعی از نوع رستوران می باشد. به طور مثال قطعا نوع روشنایی هایی که در فست فود ها استفاده می شود، رنگ نور آنها و شیوه طراحی شان با نورپردازی در رستوران های مجلل و سنتی متفاوت است.

نورپردازی رستوران ها بر اساس عوامل مختلفی تعیین و به دسته های متفاوتی تقسیم می شوند به طور مثال در یک دسته بندی سه نوع نورپردازی برای این محیط ها مطرح می شود :

انواع نورپردازی

  • نورپردازی محیطی یا عمومی
  • نورپردازی ضروری
  • نورپردازی تزئینی یا تاکیدی

نورپردازی محیطی در رستوران در واقع نورپردازی اصلی و روشنایی کل رستوران است که یا می تواند به صورت یکنواخت انجام شود و مسئول تامین نور کلی فضا است. در برخی از رستوران ها از نورهای گرم و با شدت کمتر استفاده می شود که فضایی دلنشین و آرامش بخش ایجاد می کند و احساس صمیمیت را در افراد بر می انگیزد. در نوعی از رستوران های دیگر به طور مثال رستوران هایی با سالن های بزرگ و نورپردازی های یک سره ال ای دی سقفی ممکن است از نورهای مهتابی و یخی استفاده شود که هم فضا را روشن تر نشان می دهد و هم روحیه سرزنده تری را در افراد ایجاد می کند.

نورپردازی ضروری در واقع به مشتریان در خواندن منو و صرف غذا روی میز کمک می کند و از طرفی به پیشخدمت ها و آشپزها کمک می کند تا وظایف خود را در سالن غذاخوری و در آشپزخانه به درستی و به بهترین شکل ممکن انجام دهند.

 نورپردازی قسمت های مختلف رستوران

نورپردازی تزئینی جنبه زیبایی در محیط دارد و برای نورپردازی المان های خاص در محیط استفاده می شود مثلا استفاده از نورهای رنگی برای نورپردازی مجسمه ها، تابلوها و آثار هنری

تاثیر سبک در نورپردازی رستوران

نورپردازی باید با کاربرد و بهره وری محیط هماهنگ باشد در واقع قبل از تعیین نحوه نورپردازی باید اول سبک رستوران مشخص شود. در رستوران های مدرن و شیک امروزی باید از چراغ ها و روشنایی های روز و حتی دکوراتیو استفاده شود مثلا می توان از لوسترها و آویزهای خاص و جذاب بهره برد و یا می توان برای تامین نور عمومی محیط از چراغ های ال ای دی خطی استفاده کرد. ولی در رستوران هایی با فضای قدیمی و نوستالژیک بهتر است از المان های کلاسیک استفاده کرد و یا لامپ هایی با ظاهری قدیمی می تواند جذابیت فضا را افزایش دهد.

نورپردازی رستوران و کافه با چراغ ریلی و نور طبیعی

توجه کنید که هر رستوران سبک و سیاق خاص خود را دارد و نورپردازی باید با سه فاکتور کلیدی، مخاطب هدف، فضای رستوران و استایل آن انجام شود. پس به دنبال پیروی از نورپردازی یک رستوران متفاوت برای رستوران خود نباشید در واقع نسخه نورپردازی رستوران های دیگر قطعا روی رستوران شما جواب نمی دهد پس سبک خاص خود را پیدا کنید.

نورپردازی کافی شاپ و کافه

یکی از فضاهایی که این روزها افراد به خصوص جوان ها وقت خود را در آن سپری می کنند، کافی شاپ ها و کافه هستند که طراحی دکوراسیون و نورپردازی آنها یکی از اصلی ترین عوامل در جذب مشتری آنها می باشد. نورپردازی فضای داخلی و خارجی کافی شاپ اهمیت بالایی دارد و می تواند به دو صورت انجام شود. نورپردازی کافی شاپ و کافه با المان های نوری خاص که توجه مشتریان را جلب کند، نورپردازی ساده با عناصر ساده و معمولی که می تواند محیطی آرام را برای شما فراهم سازد.

نورپردازی کافی شاپ و کافه

در طراحی و نورپردازی کافی شاپ ها باید به تاثیرگذاری اولیه محیط روی افراد توجه کرد زیرا نورپردازی نامناسب می تواند فضا را برای افراد خسته کننده کرده و نتیجه ای منفی در جذب افراد داشته باشد. البته باید توجه داشته باشید که نورپردازی کافی شاپ ها نیز معمولا با کافه ها متفاوت است. در کافه ها از نور کم و چراغ های دکوراتیو استفاده می شود ولی در نورپردازی کافی شاپ از نورهای سرد و با روشنایی بالاتر استفاده می شود.

بررسی المان های نورپردازی کافه و کافی شاپ

در ایجاد روشنایی این محیط ها عوامل مختلفی دست به دست هم می دهند تا بتوانیم فضایی جذاب و شیک داشته باشیم. همانند رستوران ها باید در کافی شاپ هم به سبک و تنوع مشتریانی که مراجعه می کنند پرداخت. در ادامه تعدادی از المان هایی که می توانند در نورپردازی کافی شاپی به کار روند را معرفی می کنیم :

چراغ های آویز

آویزهای مدرن و شیک از زیبایی های کافی شاپ ها و کافه ها هستند که هم می توانند نور فضا را تامین کنند و هم از طرفی زیبایی ظاهری آنها هم در طراحی دکوراسیون تاثیر گذار است. به طور مثال نورپردازی بالای هر میز با یک آویز کوچک و متناسب می تواند جذابیت زیادی را در محیط ایجاد کند.

نورپردازی رستوران با چراغ دیواری و لوستر

چراغ های دیواری

روشنایی های دیواری می توانند برای تمامی دیوارهای یک کافه و کافی شاپ و یا برای تزئین و نورپردازی یک دیوار خاص مورد استفاده قرار گیرند. در فضای داخلی یک کافه از مجسمه ها و یا اشیای تزئینی مختلفی استفاده می شود که نورپردازی این عناصر به صورت مجزا می تواند فرم زیباتری به آنها بخشیده و نظر افراد را جلب نماید.

چراغ های ریلی

چراغ های ریلی از گزینه های جدیدی هستند که در نورپردازی کافی شاپ ها و کافه ها مورد استفاده قرار می گیرند. ویژگی و قابلیت خاص این چراغ ها، امکان تنظیم زاویه تابش نور در آنها است که دست طراح را برای نورپردازی باز می گذارد.

چراغ های دکوراتیو و تزئینی

چراغ های دکوراتیو و تزئینی نقش چندانی در روشنایی محیط ندارند ولی می توانند برای افزایش زیبایی محیط به کار روند. از انواع این روشنایی ها می توان به چراغ دکوراتیو دیواری با ایجاد خطوط نوری زیبا، ریسه های رنگی و یا چراغ هایی با شکل شمع و غیره اشاره کرد.

به صورت کلی باید در هر نوع از نورپردازی به مشتریان و سبک کافه یا رستوران توجه کرد تا بتوان بهترین انتخاب را داشت. در صورتی که نیاز به مشاوره جهت خرید روشنایی مناسب نورپردازی رستوران و کافه را دارید می توانید با مشاوران لایت هوم صحبت کرده تا شما را راهنمایی کنند.

ادامه مطلب
سوالات متداول

فروش ویژه

تلفن تماس

یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتم‌های محبوب ایجاد کنید.

ورود به حساب کاربری