برای محصولات بیشتر کلیک کنید.
هیچ محصولی پیدا نشد.

کابل فیبر نوری

فهرست:

فیبر نوری

فیبر نوری یا تار نوری (optical fiber) رشته ای بلند و باریک است که نور از یک سر به آن وارد می شود و از سر دیگر خارج می شود. ضخامت هر یک از این رشته ها مانند ضخامت تار موی انسان است و جنس آن از ماده ای شفاف مثل شیشه یا پلاستیک تشکیل شده است. سیم و کابل فیبر نوری برای انتقال اطلاعات در مسافت‌های زیاد و طولانی به کار می رود. این تارها در کلاف‌ هایی قرار داده می شوند و کابل‌ نوری را به وجود می‌آورند. پهنای باند فیبر نوری بسیار بالاتر از کابل‌های معمولی می‌باشد. با فیبر نوری داده ‌های تصویر، صوت و داده‌های دیگر به راحتی با پهنای باند بالا تا 10 گیگا بایت بر ثانیه و بالاتر می تواند انتقال داده شود. امروزه فیبر نوری از مهمترین ابزارهای انتقال اطلاعات در مخابرات محسوب می‌شود و به دلیل استفاده از پهنای باند وسیع تر در مقایسه با کابل ‌های مسی و تاخیر کمتر در مقایسه با مخابرات ماهواره ای و همچنین در موارد مختلف دیگری اعم از اینترنت و شبکه‌های کامپیوتری، شبکه‌های تلفن شهری و بین شهری و ... بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

نور در کابل فیبر نوری از طریق هسته، توسط جهش‌های پیوسته و با توجه به سطح آبکاری شده حرکت می کند و چون سطح آبکاری شده، قادر به جذب نور موجود در هسته نمی باشد، نور می تواند در مسافت‌های طولانی حرکت کند. اما در بعضی مواقع برخی از سیگنال‌های نوری دچار نوعی تضعیف در طول هسته می شوند که این تضعیف بستگی مستقیم به طول موج نور انتقالی و درجه خلوص شیشه دارد.

فیبر نوری

انواع کابل فیبر نوری

کابل های فیبر نوری با توجه به نحوه و جایی و تعداد فیبر ها که در آن نصب خواهند شد در انواع متنوع و گوناگونی وجود دارند. انتخاب کابل باید با دقت انجام شود به این دلیل که این انتخاب چگونگی نصب، اتصال یا ترمینال آسان کابل و آنچه که در آن هزینه خواهد شد را تحت تاثیر قرار می دهد. کابل فیبر نوری در دو نوع مختلف تک حالتی یا Single Mode و چند حالتی یا Multi-mode جهت مصارف Indoor و Outdoor مورد استفاده قرار می‌گیرد که در ادامه به توضیح اجزای سازنده آن می پردازیم.

کابل فیبر نوری سینگل مود یا تک حالتی

یک سیگنال نوری را در هر زمان انتشار می‌دهد نظیر تلفن. فیبرهای تک حالته دارای یک هسته کوچک به اندازه قطر تقریبی 9 میکرون می باشد و قادر به ارسال نور لیزری مادون قرمز (طول موج از 1300 تا 1550 نانو متر) می باشند

کابل فیبر نوری مالتی مود یا چند حالته

صدها حالت نور را به طور هم‌ زمان می‌تواند انتقال بدهد نظیر شبکه‌های کامپیوتری. فیبرهای چند حالته دارای هسته بزرگتر (تقریباً 62.5 میکرون قطر) و قادر به ارسال نور مادون قرمز از طریق LED می باشند.

اجزای کابل فیبر نوری

در ساخت کابل فیبر نوری اجزاء مختلفی باید بررسی شود تا به مراحل تولید آنها واقف شویم. به طور کلی اجزاء تشکیل دهنده کابل عبارتست از تار و رشته فیبر نوری، تیوب Tube (محل قرار گرفتن تار یا رشته فیبر نوری)، لایه‌های حفاظتی اطراف تیوب و غلاف‌ها. اولین لایه مرکزی کابل، تیوب ‌ها هستند که تارهای فیبر طبق رنگ ‌بندی‌های استاندارد درون این تیوب ها قرار می گیرد. تعداد تیوب‌ها بیان گر حداکثر تعداد رشته‌ های فیبر درون کابل است. بعد از تیوب به لایه‌های حفاظتی می‌رسیم. لایه‌های مختلف حفاظتی وجود دارد که هر کدام از آنها وظیفه خاصی بر عهده دارند که عبارتند از: مواد ژله‌ای مانند دور تیوب ها که خاصیت ضد آبی و ضد خورندگی توسط جانوران را دارند که این خاصیت ضدخورندگی را ماده سیانور فراهم می‌کند. لایه مسدودکننده نفوذ رطوبت و آرمورد یا زره حفاظتی که از جنس پلی‌ استر شبیه به پارچه است و مهمترین وظیفه آن جذب رطوبت است و مانع از نفوذ آن به لایه‌های بعدی می شود. آرمورد یا زره حفاظتی که پوششی از جنس فلز آهن یا آلومینیوم است که لایه‌های بعدی را از ضربات و صدمات احتمالی حفظ می‌کند. و غلاف ها به دو دسته بیرونی و داخلی تقسیم می‌شوند و بیرونی‌ترین لایه‌های کابل هستند. PE مقاومت و انعطاف توامان دارد و PVC انعطاف بالا خصوصیت اصلی آن است.

fiber cable

مقایسه فیبر نوری و سیم مسی

مواد اوليه‌ ساخت کابل فيبر نوري از مواد کابل مسی ارزان‌تر و در مقابل تقويت‌ کننده‌ هاي نوري و آشکار ساز ها گرانتر است. اما به دليل استفاده از تعداد تقويت‌کننده ‌های کمتر بوده و هزینه کل سيستم در مناطق گسترده و بزرگ، کمتر خواهد بود. پهناي باند فيبر نوري براي ارسال اطلاعات بسيار بيش‌تر از سیم مسی است و قطر وزن فيبر نوري از سيم مسي کمتر است. کابل فیبر نوری مي‌تواند مجاور یا نزدیک دکل‌هاي انتقال نيرو، ژنراتورهاي برق و کابل‌هاي فشار قوی قرار داده شود. به دلیل اینکه ميدان‌هاي شديد الکتريکي و مغناطيسي کوچک‌ ترين تأثيري بر فيبرهاي نوري ندارند (سيگنال‌هاي نوري هيچ‌گونه ميداني توليد نمي‌کنند) و خطر تداخل امواج در آنها وجود ندارد. فيبرهاي نوري بسیار منعطف هستند و طول عمر آنها از سيم ‌‌هاي مسي بیشتر است زیرا مقاومت بیشتری در برابر رطوبت و فرسودگي دارند. همچنین بر عکس جریان‌ هاي الکتريکي، خطر ایجاد آتش‌سوزي در کابل فيبر نوري وجود ندارد. هر چه فرکانس امواج بالاتر باشد پهناي باند بیشتری را مي‌توانيم روي آنها ارسال کنيم و چون فرکانس امواج نوري بالاتر است، پهناي باند ارسالي در آن‌ها بیشتر خواهد بود. فيبر نوري از محيط ‌هاي انتقالي (سيمي و بي‌سيم) پهناي باند بیشتری ارائه می دهد و در نتیجه اطلاعات بيشتری مي‌تواند ارسال کند. تنها ارتباط ماهواره‌اي در زمينه انتقال داده ‌ها با فيبر نوري قابل مقايسه است، که چون فرکانس ليزر مورد استفاده در فيبر نوري بیشتر از فرکانس امواج ماهواه‌اي است اطلاعات بیشتری را انتقال دهد. 

فیبر نوری

مزایای فیبر نوری در مقایسه با سیم‌های مسی

  • قیمت ارزانتر
  • اندازه نازک تر
  • ظرفیت بالاتر
  • تضعیف ناچیز
  • مصرف برق پایین
  • امواج د یجیتال
  • امواج نوری دارد
  • غیر اشتعال زا بودن
  • سبک وزن بودن
  • انعطاف پذیر بودن

برای کسب اطلاعات لازم جهت خرید کابل فیبر نوری و مشاهده مدل های مختلف و همچنین اطلاع از قیمت فیبر نوری در مدل های مختلف به سایت اینترنتی لایت هوم مراجعه نمایید و محصول مورد نظرتان را با دیگر محصولات مقایسه و آن را خریداری نمایید.

ادامه مطلب
سوالات متداول

فروش ویژه

تلفن تماس

یک حساب کاربری رایگان برای ذخیره آیتم‌های محبوب ایجاد کنید.

ورود به حساب کاربری